DVC

A DVC® az Alarm automatika d.o.o. video rendszer márkája, mely 2003 óta fejlődik ,lépést tartva a piaci követelményekkel ár, minőség és technológia szinten. Mai nap a DVC® egy stabil és széles körben elfogadott márka mind telepítők mind a végfelhasználók részéről.

A DVC® márkanév alatt a video rendszer összes szükséges összetevője – a kameráktól, felvevőkészülékektől a szükséges kiegészítő berendezésekig és hálózati kiszolgálókig – megtalálható. A DVC® termékek a legmodernebb technológiával, megbízható alkatrészekkel a legmagasabb teljesítményt nyújtják.

A termékek mind analóg és HD technológiával elérhetőek, műszaki jellemzőik összhangban vannak a legújabb fejlesztésekkel. A széleskörű felhasználhatósága és rugalmassága miatt a DVC® video rendszer különböző méretű és célú alkalmazásokhoz alkalmazható – a lakó- és kis irodáktól a komplex telepítésekig, ahol a nagyobb kockázatú mozgás várható.

DVC® videokészülékek

Az ügyfelek számára egyszerű és jobb megoldások megtalálásának állandó igénye arra késztette minket, hogy a DVC® termékcsaládba integrálhassuk a két vezetékes intercom rendszereket (amelyek mindössze két vezetéket használnak). A kábelezés és rugalmassága miatt a DVC® 2-Easy rendszer jó választás mind a telepítők, mind a végfelhasználók számára. A telepítőknek előny, hogy képesek meglévő, régi kábelezést használni, ami alacsonyabb végfelhasználói költségeket jelent, miközben a rendszer modularitása lehetővé teszi a felhasználók egyedi kívánságainak és pénzügyi lehetőségeinek testreszabását, valamint az egyszerű bővítést, ha szükséges.

Biztonsági és védelmi megoldások különböző felhasználói csoportokhoz

A DVC® megoldások egyaránt arra szolgálnak, hogy megvédjék és értéket teremtsenek ügyfeleink számára. A megbízható termékek, megoldások és szolgáltatások egyaránt elég rugalmasak ahhoz, hogy megfeleljenek a végfelhasználó sajátos igényeinek, elengedhetetlenek egy hatékony védelmi rendszer létrehozásához a különböző típusú objektumok számára.

Továbbfejlesztett DVC Connect alkalmazás

Már letölthető a DVC Connect v1.7.0 alkalmazás. Az app okos telefonon és tableten használható. 

Az applikáció a DVC rögzítők felvételeinek megtekintésére szolgál. A kamerafelvételek megtekintése mellett az alkalmazás támogatja a helyi SD kártyára való rögzítést és azon lévő felvételek megtekintését, valamint a felhasználók figyelmeztetését a lehetséges veszélyekre. Technológiától függetlenül minden DVC rögzítő hozzáadható az alkalmazáshoz. 

Az 1.7.0 verzió új funkciói az alábbiak: 

 • MI funkciókkal rendelkező 1.4.3 firmware-es DVC hálózati rögzítők hozzáadásának támogatása 
 • MI funkciókkal rendelkező DVC IP kamerák hozzáadásának támogatása 
 • iOS 13 & Android 10 operációs rendszerekkel kompatibilis 
 • iOS verzió WhatsAPP-on keresztüli video megosztást támogat 
 • android verzióban optimalizált a push üzenetek stabilitása. 

Néhány jellemző:

 • Azonnali értesítés. Riasztási állapot DVC-rögzítőn, amikor az alkalmazás ki van kapcsolva. Riasztások: mozgás riasztás, érzékelő riasztás, offline kamera, videójel vesztés, HDD hiba, merevlemez megtelt, nincs HDD, illegális hozzáférés.
 • Push-értesítés videó elemzéssel. Értesítés riasztási állapotról a video analitikus funkciók által kiváltottan: tripwire (vonalátlépés), objektumkeresés, behatolás, kivétel.
 • Legfeljebb 100 eszköz a kiszolgáló listán. A SuperLive PLUS legutóbbi verziója maximum 32 eszközt támogatott.
 • A rögzített anyag áttekintése eseményenként.
 • A felvétel előnézete 30 napig visszafelé (Távoli felvétel előnézet).
 • Helyi felvétel mobileszközön hangfelvétel mellett.
 • Színmód jelölés ikon: piros – riasztás felvétel, kék – ütemezett felvétel, sárga – mozgás felvétel, zöld – kézi felvétel.
 • PTZ funkciók kerültek hozzá: Focus, Iris, Preset, Cruise.
 • Manuálisan aktivált riasztási kimenet hozzáadva (relé riasztási kimenettel rendelkező felvevőkhöz).
 • Az egyes kamerák képminőségének különálló beállítása. A szín, a fényerő és a kontraszt lehetséges beállítása.
 • Fisheye dewarping – utal a perspektivikus képkorrekcióra a “Fisheye” kamera 360 ° -os lencséjének geometriai torzításának visszafordítására.
 • Elérhető nyelvek – magyar, angol, albán, bolgár, horvát, szlovén, szerb.

Az alkalmazás elérhető az Android és iOS operációs rendszerekhez.

NVMS 2.0 Lite – Ingyenes CMS a videomegfigyelés jövőjéért

Ahogy már bejelentettük az iDEA Classic konferencián és a 2019-es iDEA Classic katalógusunkban, az NVMS2.0 LITE egy új, egyszerű és ingyenes központosított menedzsment szoftver, amely kiváltja a meglévő DVC NVMS-1000-et. A DVC NVMS2.0 LITE 256 csatornát (kamerát) támogat. A könnyebb használat érdekében csak olyan alap funkciói vannak, mint eszközök hozzáadása, élőkép megtekintése, illetve felvételek visszajátszása. Minden más fejlettebb funkció a speciális menüben adható hozzá.

Ez a CMS-szoftver olyan további funkciókkal bővült, mint például a videóanalízis vagy az arcfelismerés, és támogatja az összes DVC AHD és IP rögzítőt, valamint a DVC IP kamerákat. A rögzítők elérése IP-cím, dinamikus DNS és P2P (NAT sorozatszám – QR-kód) révén lehetséges. Támogatja a többképernyős kapcsolódást (a PC grafikus kártyájának képességeitől függően).

Elérhető technológiák


Analóg HD video rendszer


A DVC® AHD video rendszereket a leggyakrabban ott alkalmazzák ahol egy már meglévő analóg rendszer minőségét szeretnék javítani de a meglévő kábelezés felhasználásával.

A 4Mpx felbontás elérése koax kábelen.

4Mpx felbontással az AHD technológia közeledik az IP videóhoz. A videojel analóg átvitelének használata koaxiális kábelen keresztül 500 m-es távolságig lehetséges, így az AHD technológia lehetővé teszi olyan videófelügyeleti rendszer kiépítését, amely nagyobb területet fedhet le 1, 2 vagy akár 4 MPx felbontással.

4 az 1 ben technológia

Minden DVC® AHD rögzítő csatlakoztatható az összes HD analóg kamerához. A rögzítőn történő egyszerű beállítással bármelyik analóg protokoll közül választhat: AHD, HD-TVI, HD-CVI vagy klasszikus analóg technológia. A 4 az 1ben technológia lehetővé teszi, hogy minden DVC® AHD kamera működjön a 4 analóg üzemmódban, ami azt jelenti, hogy kompatibilisek az összes HD analóg rögzítővel: AHD, HD-TVI, HD-CVI és klasszikus analóg rögzítők

COC (Control Over Coax)

A DVC® AHD kamerák koax kábelen történő vezérlése lehetővé teszi a rögzítő OSD-böngészőjének elérését. Az is lehetséges, hogy a DVC® AHD PTZ kamerákat csak a koax kábelen vezérelheti, anélkül, hogy extra kábel felhasználására lenne szükséges a billentyűzet hez az RS485 csatlakozáshoz. Ez a kamera vezérlésének legegyszerűbb módja, mivel nem szükséges fizikailag hozzáférni a kamerához, és olcsóbb, mert nem szükséges extra kábel PTZ kamerákhoz.

Penta-brid DVC® AHD rögzítők

A DVC® AHD rögzítőkön- a HD analóg (AHD, CVI és TVI) és a klasszikus analóg kamerák kivételével – akár 1 további DVC® IP kamera is csatlakoztatható. Így a rögzítőn lévő további videócsatornák mellett a rugalmasságot és az IP-technológiát a HD analóg rendszernél is biztosítják. A DVC® IP kamerák felbontása, amelyek csatlakoztathatók a penta-bridge DVC® AHD rögzítőkhöz, 4Mpx, 3Mpx és 2Mpx H.264 tömörítéssel. Ez például  segítséget nyújt abban az esetben, ha az ügyfél a meglévő néhány analóg kamerarendszert további AHD és IP kamerákkal kívánja bővíteni penta-bridge DVC® AHD rögzítővel.

IP video rendszerek


A DVC® IP video rendszerek bonyolultabb és nagyobb biztonsági szintű objektumok és nyitott terek védelmére szolgálnak, leggyakrabban olyan alkalmazásokban, ahol a rögzített anyagban a személyazonosítás és a részletek felismerése döntő fontosságú. Az IP videorendszer használók,  előnyben részesítik a hálózatépítést, az integrációt, a távfelügyeletet, a megapixel felbontást és a videomegjelenítést.

8Mpx felbontásig H.265 tömörítéssel

Az új video tömörítési szabvány bevezetésével lehetőség van nagyobb felbontású kép átvitelére (8Mpx-ig), felhasználva a az új 4K megjelenítési szabványt, A továbbfejlesztett DVC® IP kamerák igen széleskörű felbontási skálán képesek dolgozni: 8Mpx megjelenítés a következő felbontásokkal: 3264(H) x 2448(V), 5Mpx 2592(H) x 1944(V), 4Mpx 2560(H) x 1440(V), 3Mpx  2048(H) x 1536(V), 2Mpx1920(H) x1080(V) és 1.3 Mpx 1280(H) x 960(V). Amennyiben a felhasználónak töb vagy kevesebb részletre van szüksége ez megoldható különböző felbontású kamerák felhasználásával.

Új GUI 4.0 felhasználói felület minden DVC® rögzítőn

A DVC ® hálózati felvevők új grafikus kezelőfelületekkel (GUI) vannak felszerelve, amelyek a legfontosabb jellemzői: új “Windows” megjelenés, támogatott H.265 tömörítés, magyar nyelvű opció, mozgásérzékelés Onvif kameráknál, AutoDDNS, gyorsabb és egyszerűbb az IP kamerák felvétele, a rögzített események áttekintése pillanatkép ikonok segítségével, az IP-kamerák áttekintése a felvétel folyamat során, az összes rögzítési paraméter külön-külön beállítása – mozgás, riasztás és ütemezés szerint, valamint az új időzített felvétel áttekintése.

H.265 – High Efficiency Video Coding (HEVC)

A H 265 az új tömörítési szabvány, amely jobb minőségű felvételt biztosít a felvett videóknak, kétszer jobb tömörítést a H.264-höz képest, 33-50% -kal csökkentett bitrate, kevesebb videójel késleltetést, kevesebb tárhelyhasználatot és ezzel egyidejűleg lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy paramétereket állítsanak és kezeljenek az összes kamerán az NVR segítségével.

PoE (Power Over Ethernet)

Az IP-kamerák kettős tápellátása azt jelenti, hogy külső 12 V egyenáramú tápegységgel vagy PoE-en keresztüli UTP kábellel működtethető, amely közvetlenül csatlakoztatható a rögzítő RJ45 csatlakozójához, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítést. A PoE kimenetek nélküli felvevőkészülékekhez a kamerák csatlakoztathatók a PoE switch használatával, míg az RJ45 csatlakozókat csak az adatátvitelhez használják.

Videós intercom


Az új technikai biztonsági megoldások megtervezésében és fejlesztésében mindig az innovációt és a technológiai újításokat alkalmazzuk, hogy a felhasználók rendelkezzenek a szükséges elemekkel ahhoz, hogy konkrét megoldást hozzanak létre minden biztonsági kihívásra. Ezért bevezetettük a 2-Easy kétvezetékes, vezeték nélküli vagy IP moduláris videotelefon megoldásokat, amelyek nem csak lerövidítik az időt és megkönnyítik a telepítők számára, hanem segítik a végfelhasználókat a családi otthonban vagy a munkahely.

2-Easy

A DVC® videotelefon rendszereket leginkább egy 2-Easy kétvezetékes BUS-kábellel szerelik fel, amely minden audio- és videoadatot, teljesítmény- és vezérlőjelet továbbít. Ez a rendszer könnyen bővíthető különféle modulokon keresztül, világításvezérléshez, további kamerák hozzáadásához, vezeték nélküli és IP video intercom eszközökkel, valamint WiFi routerrel a mobilalkalmazásokhoz.

FishEye kamerák

A legtöbb DVC® kaputábla egység széles látószögű (FishEye) színes kamerával van ellátva, amely 170o (vízszintes) és 130o (függőleges) látószöget fed le. Ezek a funkciók lehetővé teszik a felhasználó számára a személy könnyebb azonosítását és a megjelenés különböző részleteinek jobb felismerését a bejáratnál.

Csatlakozás AHD kamerákhoz

A DVC® Videó Intercom Rendszer akár négy analóg (AHD) kamerával is kiegészíthető, így a bejárati ajtó vagy a hátsó ajtó mellett a beépített videó interfész egység felszerelhető. A képek élőben megtekinthetők a monitoron.

Kommunikáció

A modern világban minden, ami megkönnyíti a kommunikációt, üdvözlendő, így a DVC® videotelefon rendszerrel intercom hívásokra és a szomszédok közötti kapcsolatra is lehet felhasználni egy lakóépületben vagy a szomszédos otthonokban.

Relé működtetés

A relé modul segítségével a DVC® video intercom rendszert csatlakoztathatjuk és használhatjuk olyan egyéb funkciókhoz is, mint a főajtókon vagy a fényvezérlésen kívül más ajtók megnyitása (be / ki).

Billentyűzettel ellátott beléptető panel

A hozzáférés-vezérlés és az objektumokhoz való hozzáférés biztonsága érdekében a DVC® billentyűzetet úgy terveztük meg, hogy megváltoztassuk a számjegyek elrendezését az előlapon levő lemezen, hogy megakadályozzuk azon számok felfedezését, amelyek a hozzáférési jelszót alkotják az ujjlenyomatok segítségével. Ezenkívül lehetőség van az RFID proximity kártyák,  SD-kártyára történő biztonsági mentésére, valamint a videointerfész-rendszerben vagy önálló eszközként való használatra.